Ebad Mehrani

Hi to all brothers and sisters.This weblog will be updated every weekend God willing.See you

Ebad Mehrani

Hi to all brothers and sisters.This weblog will be updated every weekend God willing.See you

مشخصات بلاگ
Ebad Mehrani
پیوندها

طریقه ی شناسایی راحت تر نت ها روی خطوط:

همان طور که در جلسه ی اول گفته شد نت ها یا روی خطوط حامل قرار می گیرند و یا بین این خطوط.

طبیعتا شناسایی و سلفژ نت ها در ابتدا کمی سخت است به همین منظور این نت ها را مطابق     قاعده ی زیر حفظ کنید:

  • نت هایی که روی خطوط حامل هستند:< می سل سی ر فا  >

 

 

  • نت هایی که بین خطوط حامل هستند :< فا لا دو می >  که برای بهتر به حافظه سپردن با رمز <فالوده ی من > حفظ کنید.

 

 

 فاصله : هر نت با نت دیگر یک پرده( یک تن) فاصله دارد به جز نت  (می تا فا) و (سی تا دو) که نیم پرده با هم فاصله دارند و (اگر به شستی ها دقت کنید می بینید بین این نت ها کلاویه ی سیاهی وجود ندارد.)

هم چنین کلاویه های سفید با کلاویه های سیاه مجاور خود نیم پرده فاصله دارند.اگر به شکل هم دقت کنید متوجه میشوید که بین (می تا فا ) و (سی تا دو) هیچ نیم پرده ای وجود ندارد پس فاصله شان نیم پرده است.

برای مثال فاصله ی( دو تا فا)‌ 2.5 پرده و فاصله ی ( سل تا سی )2 پرده  هست.

 

 کلاویه های سیاه: کلاویه (شستی )های سیاه صدا را نیم پرده تغییر می دهند.(سمت راست زیر و سمت چپ بم تر است)

  • نام گذاری  کلاویه های  سیاه نیز به کمک کلاویه های سفید انجام می شود به این ترتیب که اگر این کلاویه  سمت چپ یک نت (بم تر) باشد به اسم آن نت بمول(bemol ) اضافه می کنیم و اگر سمت راست باشد به نام آن نت  دیز  (diese) اضافه می کنیم. 

 برای مشاهده ی بهتر تصاویر را save کنید.

 

 

برای مثال مشاهده کنید که کلاویه ی سیاه (نیم پرده) سمت راست re

ر دیز نام دارد و از آن جا که این نیم پرده سمت چپ mi نیز قرار دارد می بمول نیز نامیده  می شود.به این نیم پرده ها که دارای دو اسم نیز می باشند نت های آنارمونیک گفته می شود.

حال شاید برایتان سوال باشد که از کدام نام (دیز یا بمول ) استفاده کنیم.جواب این است که این نام گذاری بستگی به جهت نواختن آن نت دارد.اگر از چپ به راست آمدید و به آن نیم پرده رسیدید از بمول

استفاده کنید و اگر از راست می نواختید و به آن نیم پرده رسیدید از دیز استفاده کنید.

  •  دیز (نیم پرده زیر) را با نماد #  و بمول را با حرف b نشان می دهند که این علائم در سمت چپ نت اصلی ظاهر می شوند.به شکل دقت کنید:

 

بیشتر بدانید:(ربع پرده): همان طور که میدانید نیم پرده ها( کلاویه های سیاه) را با علائم تغییر دهنده ی دیز و بمول میشناسیم اما جالب است بدانید که ما علاوه بر نیم پرده واحد کوچکتری به نام ربع پرده هم داریم.

پیانو فقط شامل پرده و نیم پرده است اما بیشتر سازهای زهی و زخمه ای ایرانی دارای ربع پرده نیز می باشند.زیرا در این سازها نیاز به تغییر صوت به میزان بسیار کم ضروری است.

به ربع پرده بم کردن کرون (koron) و به ربع پرده زیر کردن صدا سری (sori) می گویند که از ابداعات  علی نقی وزیری می باشد.

ارگ نوازان توجه داشته باشند که امروزه کیبوردهای نسبتا مدرن دارای ربع پرده می باشند که به صراحت می توانم بگویم برای نواختن آهنگ های بندری و 8/6 حتما باید کیبورد شما دارای ربع پرده ( سری و کرون ) باشد.به همین منظور اگر قصد نواختن این آهنگها را دارید حتما هنگام خرید ربع پرده را مد نظر داشته باشید گر چه امروزه کیبوردهای بالای 300 تومان همگی دارای ربع پرده هستند.

تمرین-

به قسمت آرشیو نت بروید و سعی کنید نت ها را سلف‍ژ (آنالیز.نت خوانی)  کنید.اگر دروس را دنبال می کنید حتما نظر بگذارید.به زودی وارد مطالب تخصصی تر می شویم و دروس عملی را هم شروع می کنیم. .و در آخر فقط یک مطلب را تاکید می کنم: تمرین تمرین تمرین


نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی